Retur Produse

Marfa cumparata online poate fi returnata, de catre client la sediul vanzatorului, in termen de 14 zile de la data primirii produsului (cf.art.9/OG106/1999), rambursarea sumelor platite efectuindu-se in maxim 15 zile de la returnarea produsului in buna regula (art.16/OG 106/99).

  

Conform legislatiei din Romania puteti sa returnati produsele cumparate in termen de 14 zile de la cumpararea lor cu obligatia de a returna produsul intact, in ambalajul original.

 

Legislatia in vigoare se aplica persoanelor fizice. Asadar, dumneavoastra aveti dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv.

 

Singurele costuri care cad in sarcina dumneavoastra, sunt cheltuielile directe de returnare a produselor (costul transportului). Produsul returnat nu trebuie sa fie deteriorat, sa nu contina urme de utilizare, sa fie returnat in ambalajul sau original, de asemenea nedeteriorat, cu toate accesoriile si etichetele intacte si sa aiba asupra sa toate documentele insotitoare cu care a fost expediat. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in termen de 14  de zile de la retur. Daca produsul returnat este deteriorat, are semne clare de utilizare si nu poate fi vandut ca si produs nou ne rezervam dreptul de a percepe o taxa pentru a acoperi diferenta de pret dintre un produs nou si un produs deja utilizat sau, in cazul in care este intr-o stare ce nu ne permite re-comercializarea lui ne rezervam dreptul de a refuza produsul.

 

Toate aceste clauze si conditii sunt prevazute in:

- Ordonanta nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta.

- Lege nr. 51 din 21/01/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta