WHITEBOARD PAINT

WHITEBOARD PAINT
In categoria: VOPSELE
  • Cod produs: 900673

Pret:   259.90 Lei

Adauga in Cos:         

Descrierea produsului

Caparol Whiteboard Paint transparent este o vopsea poliuretanică, bi-componentă, în dispersie apoasă, care creează o suprafață ce permite scrierea (și apoi ștergerea) cu marker special tip whiteboard.
Această vopsea oferă multiple posibilități, permițând scrierea de texte, desene, proiecte, sau idei inovative în birouri, săli de ședințe, meniuri în restaurante, etc.

Proprietăți:

- foarte rezistentă și durabilă
- pe suprafața ei se poate scrie cu marker special tip whiteboard, care ulterior poate fi șters (cu laveta de microfibră) și apoi scris din nou
- acoperă fisurile

 

Liant: Rășină poliuretanică bi-componentă, în dispersie apoasă.

 

Ambalaj/Capacitate recipient: Ambalaj metalic combi la 500 ml.

 

Culoare: Transparent.

 

Grad de luciu: Lucios.

 

Depozitare: La rece, în mediu uscat, ferit de îngheţ.Poate fi depozitat min. 12 luni în recipientul original, etanș. A se depozita la răcoare, ferit de îngheț și într-un loc inaccesibil copiilor.

 

Suporturi recomandate: Suporturi pe bază de ciment, tencuială, beton, gipscarton, finisate cu vopsea lavabilă de calitate superioară (în orice nuanță).


Pregătirea suprafețelor suport:

Suprafața trebuie să fie plană, curată, fără urme de grăsimi și praf. Fisurile se repară în prealabil. Straturile suport (finisate cu vopsea lavabilă) trebuie pregătite prin măsuri adecvate, de ex. șlefuire cu hârtie abrazivă (granulație de min. 150-180), pentru obținerea unei suprafețe cât mai netede. Șlefuirea corectă a suprafeței are un rol decisiv cu privire la reușita lucrării. Ulterior șlefuirii, suprafața se curăță (se îndepărtează praful rezultat).
 

Mod de preparare:

Se omogenizează cele două componente (A și B) foarte bine, prin turnarea componentei B în A. Se amestecă min. 2 minute. Produsul se utilizează imediat după omogenizare. Acesta poate fi folosit max. 1 oră după omogenizare. A nu se aplica produsul după depășirea acestui timp. A nu se dilua vopseaua.
 

Raport de amestec: Componenta A : Componenta B – 63 : 37 părți greutate.
Timp de găleată / Timp de prelucrabilitate

Cca. 60 min. la temperatura de +20°C şi 60% umiditatea relativă a aerului. Temperaturile mai mari scurtează, temperaturile mai mici prelungesc durata de prelucrabilitate. A nu se aplica produsul după depășirea acestui timp.
 

Procedeul de aplicare:

La aplicare (cu rola) se va evita aplicarea în grosimi excesive. Se prelucrează ud-pe-ud utilizând o rolă pentru produse poliuretanice bi-componente, sau o rolă cu fir scurt din Nailon. Se recomandă aplicarea următorului strat (cu rola) după cca 24 de ore.
Compoziția straturilor
Strat de grund

Vopsele lavabile vechi/noi:
Se şlefuiesc, se curăță și se grunduiesc cu Caparol Tiefgrund (diluat 1 : 3 – 1 : 4 cu apă), aplicat cu o bidinea, sau cu pensula.

Strat intermediar şi final
Se aplică produsul într-un strat subțire cu ajutorul unei role pentru produse poliuretanice bi-componente, sau o rolă cu fir scurt din Nailon.

 

Condiții de aplicare:

Temperatura materialului, a mediului de lucru şi a stratului suport:
Min. +10°C, max. +25°C.
Umiditate relativă a aerului trebuie să fie de max. 85 %. Temperatura stratului suport trebuie să fie întotdeauna mai mare cu min 3°C ca temperatura punctului de rouă.
Uscarea/Timpii de uscare

În condițiile unei temperaturi de +20°C: este uscat la suprafață după cca 30 de minute. Uscat la atingere după cca 2 ore și poate fi revopsit (strat suplimentar aplicat cu rola) după cca 24 de ore. Întărit complet (se poate scrie cu marker tip whiteboard pe suprafața ei) după cca 7 zile.
Curățarea instrumentelor de lucru
Imediat după utilizare, sau în cazul pauzelor de lucru mai lungi, cu apă, sau apă caldă și săpun.

 

Notă:

Recomandăm utilizarea unor markere pentru whiteboard de calitate (de ex. Edding, sau Pilot). Curățarea poate fi efectuată uscat, sau cu o cârpă din microfibre umedă / cu soluție de curățat whiteboard.


Recenzie noua