VOPSEA TABLA DE SCRIS BLACKBOARD PAINT

VOPSEA TABLA DE SCRIS BLACKBOARD PAINT
In categoria: VOPSELE
  • Cod produs: 900530

Pret:   366.00 Lei

Adauga in Cos:         

Descrierea produsului

Blackboard Paint este o vopsea acrilică de strat final care poate transforma orice suprafață de pere-te într-o tablă de scris. Suprafața vopsită este foarte rezistentă la zgârieturi, de aceea se poate scrie cu cretă fără ca vopseaua să se deterioreze. Destinată în special pentru birouri, camera copiilor sau bucătărie.


Proprietăți:
- diluabilă cu apă, ecologică și cu miros redus
- cu emisii reduse și fără solvenți
- suprafețe de înaltă robustețe
- cu o strălucire intensă a culorii
- ușor de aplicat
- rezistentă la dezinfectanți și la agenți de curățare

 

Baza materialului: Dispersie sintetică conform DIN 55945.

 

Ambalaj/Capacitate recipient: Standard: 2,5 lt.

 

Culoare: Negru. La cerere se pot realiza în fabrică și alte culori.
Pe suprafețele continue, se va folosi vopsea cu număr de şarjă/colorate identic.


Grad de luciu: Mat sau satinat.
 

Depozitare: La rece, dar ferit de îngheț.
 

Date tehnice: Caracteristici conform DIN EN 13 300:

Datorită nuanţării sunt posibile modificări în parametrii tehnici.

Uzură prin frecare umedă: Clasa 1, corespunde termenului de rezistent la frecare conform DIN 53 778
Granulaţia maximăfină (< 100 μm)
Densitate:1,1 - 1,4 g/cm3

 

Suporturi recomandate:


Suprafețele trebuie să fie curate, fără substanţe de separare și uscate.
În Germania: Respectați VOB, cap. C, DIN 18363, alineat 3.
Pregătirea suprafeței suport

Tencuieli din grupele de mortare P II şi P III/rezistența minimă la compresiune conform DIN EN 998-1 de minim 2 N/mm2: Tencuielile solide, normal absorbante, se vopsesc fără o tratare prealabilă. Pe tencuielile foarte poroase, nisipoase, absorbante, se aplică un strat de grund cu OptiGrund E.L.F. sau CapaSol LF.

Tencuieli pe bază de gips din grupa de mortare PIV/rezistența minimă la compresiune con-form DIN EN 13279 de minim 2 N/mm2: Se aplică un strat de grund cu Caparol WeissGrund. Ten-cuiala pe bază de gips cu strat de sinter se șlefuiește, se îndepărtează praful și se aplică un strat de grund cu Caparol-Tiefgrund TB.

Plăci de construcții din gips: Pe plăcile absorbante se aplică un strat de grund cu OptiGrund E.L.F. sau Caparol-Tiefgrund TB. Pe plăcile foarte compacte, netede, se aplică un strat de grund ca punte de aderență cu Caparol WeissGrund.

Plăci de gips (plăci de gips-carton): Se șlefuiesc urmele de la șpăcluire. Suprafețele de gips (șpăcluite cu materiale pe bază de gips) moi se consolidează cu Caparol Tiefgrund TB. Se aplică apoi un strat de grund cu Caparol WeissGrund, OptiGrund E.L.F. sau CapaSol LF. Pe plăcile cu substanțe colorante, solubile în apă, se aplică un strat de grund cu Caparol AquaSperrgrund. Vezi fișa BFS Nr. 12.
Beton: Se elimină eventualele resturi de decofrol, precum și substanțele făinoase, nisipoase. B.C.A.: Se aplică un strat de grund cu Capaplex, diluat 1:3 cu apă. Zidărie aparentă din cărămidă și zidărie aparentă din cărămidă/bolțari de var cu nisip: Se vopsesc fără o tratare prealabilă.

Acoperiri portante: Suprafețele mate, ușor absorbante, se vopsesc fără o tratare prealabilă. Aco-peririle vechi si absorbante se grunduiesc cu OptiGrund E.L.F. sau CapaSol LF. Suprafețele lucioa-se și cele acoperite cu lacuri se șlefuiesc pentru a se obține suprafețe aderente. Se aplică un strat de grund cu Caparol WeissGrund.

 

Acoperiri fără capacitate portantă: Se îndepărtează suprafețele fără capacitate portantă de lacuri, vopsele de dispersie sau tencuieli pe bază de rășini sintetice. Pe suprafețele netede, slab absorban-te, se aplică un strat de grund cu Caparol WeissGrund. Pe suprafețele foarte poroase, nisipoase respectiv absorbante se aplică un strat de grund cu OptiGrund E.L.F. sau CapaSol LF. Vopselele minerale fără capacitate portantă se îndepărtează mecanic iar suprafața se curăță de praf. Se apli-că un strat de grund cu Caparol-Tiefgrund TB.
Straturi de vopsea pe bază de clei: Se spală bine suprafața îndepărtând în totalitate straturile vechi. Se aplică un strat de grund cu Caparol-Tiefgrund TB. Tapete nevopsite de tip rugos, în relief sau imprimate: Se vopsesc fără o tratare prealabilă. Tapet neaderent: Se înlătură în totalitate. Se spală resturile de maculatură și de adeziv. Se aplică un strat de grund cu Caparol-Tiefgrund TB.

Suprafețe afectate de mucegai: Mucegaiul sau algele se înlătură prin curățare umedă. Suprafața se spală bine cu Capatox sau cu FungiGrund și se lasă să se usuce. Se aplică un strat de grund în funcție de tipul și natura suportului. Pentru finisarea suprafețelor puternic afectate se folosesc vop-selele anti-mucegai Fungitex-W, Indeko-W sau FungiStop-W. Se vor respecta reglementările și dis-pozițiile legale (de ex. prevederile privind substanțele periculoase și materialele biologice).

Suprafețe pătate cu nicotină, apă, funingine sau grăsime: Petele de nicotină precum și petele de funingine sau grăsime se spală cu apă, cu adaos de detergent menajer degresant, și se lasă să se usuce bine. Petele de apă uscate se curată uscat, prin periere. Se aplică un strat de grund izolator cu Caparol AquaSperrgrund. Pe suprafețele puternic contaminate folosiți vopseaua de izolare Aqua-inn Nº1.
Lemn și materiale lemnoase: Se acoperă cu lacuri acrilice sau poliuretanice Capacryl - lacuri eco-logice, diluabile cu apă. Mici defecte: După pregătirea corespunzătoare a suprafeței, se repară cu Caparol Akkordspachtel conform indicațiilor de prelucrare, iar mai apoi se aplică un strat de grund, după caz.
Mod de aplicare
Cu pensula sau cu rola. Curățarea uneltelor se face prin spălare cu apă, imediat după utilizare.
Instrucțiuni de aplicare
Se aplică două straturi finale de Blackboard Paint. Pe suprafețele de mari dimensiuni, vopseaua Blackboard Paint se poate dilua cu max. 3% apă.

 

Aplicare:


Vopseaua se amestecă bine înainte de aplicare. Pentru aplicarea cu rola pe suprafețele netede se vor folosi role cu o lungime medie a firului (14-18 mm) ce nu duc la acumularea de material la cape-te, de ex. role Caparol FeinRoller. Blackboard Paint se aplică în mod uniform și se prelucrează ulte-rior într-o singură direcție.
Consum

Cca. 120-125 ml/m2 pe strat, pe suporturi netede. Pe suprafețe rugoase consumul crește corespun-zător. Consumul exact se determină prin efectuarea de probe.
Condiții de prelucrare
Limita inferioară a temperaturii pentru prelucrare și uscare: + 5°C pentru substrat şi aer.
Uscarea/Timp de uscare

La +20°C și 65% umiditate relativă a aerului, vopseaua este uscată la suprafață și se poate revopsi după 4-6 ore. Este uscată în profunzime după cca. 3 zile. Rezistență la solicitări (scriere) se obține după un timp de uscare de 14 zile. Temperaturile mai scăzute și umiditatea crescută a aerului pre-lungesc timpul de uscare.
 

Notă:

Pentru evitarea de suprapuneri vizibile, se va vopsi fără întrerupere, ud-pe-ud. Pentru a-și păstra proprietățile specifice, acest produs nu se amestecă cu alte materiale. Urmele reparațiilor efectuate pe suprafață depind de mai mulți factori și sunt inevitabile (Fișa BFS nr. 25). Se poate constata o aderență redusă la aplicarea de autocolante, șabloane și benzi autoadezive pe superfețele vopsite cu Blackboard Paint. Efectuați teste de aderență, dacă este necesar.

 


Recenzie noua