VOPSEA MAGNETICA MAGNETO GRUNDFARBE

VOPSEA MAGNETICA MAGNETO GRUNDFARBE
In categoria: VOPSELE
  • Cod produs: 900524

Pret:   259.90 Lei

Adauga in Cos:         

Descrierea produsului

Vopsea magnetica, grund acrilic de culoare gri argintie ce are în compoziție pigmenți de oxid de fier - conferă suprafe-țelor pereților proprietăți magnetice. Astfel, pe pereți se pot prinde fotografii, scrisori, desene, bilete, rețete etc. Pentru locuințe, în bucătărie sau în camera copilului. Pentru birouri, cabinete medicale sau magazine.

 

Proprietăți: - diluabilă cu apă, ecologică și cu miros redus
- cu emisii reduse și fără solvenți
- cu pigmenți de oxid de fier - nu este conductoare
- nu ecranează (telefon, calculator, etc)
- ușor de aplicat
- aderență foarte bună a magneților pe suprafața vopsită


Baza materialului: Dispersie sintetică conform DIN 55945.

 

Ambalaj/Capacitate recipient: Standard: 1 lt.

 

Culoare: Gri argintiu.

 

Grad de luciu: Mat (conform DIN EN 13 300)

 

Depozitare: La rece, dar ferit de îngheț.

 

Date tehnice: Densitate:1,4 g/cm3

Aplicare:

 

Suporturi recomandate:
Suprafețele trebuie să fie curate, fără substanțe de separare și uscate.
În Germania: Respectați VOB, cap. C, DIN 18363, alineat 3.

 

Pregătirea suprafeței suport:

 

Tencuieli din grupele de mortare P II şi P III/rezistența minimă la compresiune conform DIN EN 998-1 de minim 2 N/mm2: Tencuielile solide, normal absorbante, se vopsesc fără o tratare prealabilă. Pe tencuielile foarte poroase, nisipoase, absorbante, se aplică un strat de grund cu OptiGrund E.L.F. sau CapaSol LF.

Plăci de construcții din gips: Pe plăcile absorbante se aplică un strat de grund cu OptiGrund E.L.F. sau Caparol-Tiefgrund TB. Pe plăcile foarte compacte, netede, se aplică un strat de grund ca punte de aderență cu Caparol WeissGrund.

Plăci de gips (plăci de gips-carton): Se șlefuiesc urmele de la șpăcluire. Suprafețele de gips (șpăcluite cu materiale pe bază de gips) moi se consolidează cu Caparol Tiefgrund TB. Se aplică apoi un strat de grund cu Caparol WeissGrund, OptiGrund E.L.F. sau CapaSol LF. Pe plăcile cu substanțe colorante, solubile în apă, se aplică un strat de grund cu Caparol AquaSperrgrund. Vezi fișa BFS Nr. 12.
Beton: Se elimină eventualele resturi de decofrol, precum și substanțele făinoase, nisipoase. B.C.A.: Se aplică un strat de grund cu Capaplex, diluat 1:3 cu apă. Zidărie aparentă din cărămidă și zidărie aparentă din cărămidă/bolțari de var cu nisip: Se vopsesc fără o tratare prealabilă.

Acoperiri portante: Suprafețele mate, ușor absorbante, se vopsesc fără o tratare prealabilă. Aco-peririle vechi si absorbante se grunduiesc cu OptiGrund E.L.F. sau CapaSol LF. Suprafețele lucioa-se și cele acoperite cu lacuri se șlefuiesc pentru a se obține suprafețe aderente. Se aplică un strat de grund cu Caparol WeissGrund.

 

Acoperiri fără capacitate portantă: Se îndepărtează suprafețele fără capacitate portantă de lacuri, vopsele de dispersie sau tencuieli pe bază de rășini sintetice. Pe suprafețele netede, slab absorban-te, se aplică un strat de grund cu Caparol WeissGrund. Pe suprafețele foarte poroase, nisipoase respectiv absorbante se aplică un strat de grund cu OptiGrund E.L.F. sau CapaSol LF. Vopselele minerale fără capacitate portantă se îndepărtează mecanic iar suprafața se curăță de praf. Se apli-că un strat de grund cu Caparol-Tiefgrund TB.
Straturi de vopsea pe bază de clei: Se spală bine suprafața îndepărtând în totalitate straturile vechi. Se aplică un strat de grund cu Caparol-Tiefgrund TB. Tapete nevopsite de tip rugos, în relief sau imprimate: Se vopsesc fără o tratare prealabilă. Tapet neaderent: Se înlătură în totalitate. Se spală resturile de maculatură și de adeziv. Se aplică un strat de grund cu Caparol-Tiefgrund TB.

Suprafețe afectate de mucegai: Mucegaiul sau algele se înlătură prin curățare umedă. Suprafața se spală bine cu Capatox sau cu FungiGrund și se lasă să se usuce. Se aplică mai întâi un strat de vopsea cu protecție la atacul mucegaiurilor Fungitex-W, Indeko-W sau FungiStop-W. Se vor respec-ta reglementările și dispozițiile legale (de ex. prevederile privind substanțele periculoase și materia-lele biocide).

Suprafețe pătate cu nicotină, apă, funingine sau grăsime: Petele de nicotină precum și petele de funingine sau grăsime se spală cu apă, cu adaos de detergent menajer degresant, și se lasă să se usuce bine. Petele de apă uscate se curată uscat, prin periere. Se aplică un strat de grund izolator cu Caparol AquaSperrgrund. Pe suprafețele puternic contaminate folosiți vopseaua de izolare Aqua-inn Nº1.
Mici defecte: După pregătirea corespunzătoare a suprafeței, se repară cu Caparol Akkordspachtel conform indicațiilor de prelucrare, iar mai apoi se aplică un strat de grund, după caz

.
Mod de aplicare:
Cu pensula sau cu rola.
Curățarea echipamentului se face prin spălare cu apă, imediat după utilizare.
Instrucțiuni de aplicare
1. Aplicare Magneto Grundfarbe

Se toarnă într-un recipient din care se poate vopsi, se amestecă bine si se aplică cu rola (pe margini cu pensula sau rola mică). Pentru obținerea unei aderențe optime, produsul se aplică în 3 straturi. Timpul de așteptare între aplicări este de cca. 6 ore. Nu se amestecă cu alte materiale !!!
2. Aplicare vopsea lavabilă.

După uscare completă a lui Magneto Grundfarbe (24 de ore) se aplică 2 straturi de vopsea lavabilă, albă sau colorată, cu pensula sau rola cu o lungime medie a firului (14-18 mm) ce nu duc la acumu-larea de material la capete, de ex. role Caparol FeinRoller.
Consum

Cca. 500 ml/m2 pentru cele 3 straturi, pe suporturi netede. Pe suprafețe rugoase consumul crește corespunzător. Consumul exact se determină prin efectuarea de probe.
Condiții de prelucrare
Limita inferioară a temperaturii pentru prelucrare și uscare: + 5°C pentru substrat şi aer.
Uscarea/Timp de uscare

La +20°C și 65% umiditate relativă a aerului, produsul este uscată la suprafață și se poate aplica un nou strat după cca. 6 ore. Aplicarea vopselei se face după păstrarea unui timp de uscare de cca. 24 de ore. Temperaturile mai scăzute și umiditatea crescută a aerului prelungesc timpul de uscare.

 

Notă:

 

Pentru evitarea de suprapuneri vizibile, se va vopsi fără întrerupere, ud-pe-ud. Pentru a-și păstra proprietățile specifice, acest produs nu se amestecă cu alte materiale. La aplicarea Caparol-Tiegrund TB în interior, poate să apară un miros specific de solvent. Din acest motiv trebuie asigura-tă o aerisire corespunzătoare a spațiului de lucru. În mediile sensibile, este recomandată aplicare lui Amphisilan-Putzfestiger, grund fără substanțe aromatice şi cu miros redus. Urmele reparațiilor efec-tuate pe suprafață depind de mai mulți factori și sunt inevitabile (Fișa BFS nr. 25).

 


Recenzie noua